Cóż, sam czasami też oglądam gameplaye, chociaż tak jak zostało powiedziane, wolę sobie pograć - głównie w tego owianego już sławą i antysławą w całym internecie LoLa

Oglądanie jak ktoś inny gra nie tyle dla poznania gry, która sama w sobie jest dosyć powtarzalna - każda rozgrywka polega na tym samym, ale też każde podejście daje inny wynik. Tak samo fajnie jest popatrzeć, jak ktoś "lepszy" gra, żeby później móc spróbować zrobić to samo
Co do Youtube'a natomiast, to jednak głównie kanały związane z programowaniem, to
Pasja Informatyki, do której zawsze wracam jak chcę nabrać jakiegoś pojęcia na dany temat, zresztą, szkoda, że nawet w szkole niektóre lekcje są oparte na oglądaniu videoporadników od Zelenta (w technikum informatycznym, po którym jednak spodziewałem się trochę więcej) i w związku z ostatnią fascynacją CSSem, trafiłem na
DarkCode i chociaż sam raczej niczego bezpośrednio z pokazywanych "zabawek" nie wykorzystam, o tyle informacja o istnieniu @keyframes pozwoliła mi na dłuższą przygodę z CSSem.
Poza tym, to jeszcze dorzucę od siebie kilka kanałów związanych z problemami matematycznymi (Matemaksa pomijam, bo sam też nieszczególnie go polubiłem

)
Mind Your Decisions - ciekawe problemy matematycznymi, zazwyczaj z, ale czasami również bez rozwiązań,
3Blue1Brown tutaj również matematyka, o której się głośno nie mówi