Betellon tylko informuje, SIA wykonujeJoahim-von-R wrote:Oh wiem. W końcu (chyba) wystrzeleniem zajmuje się mój Sarmacki Instytut Astronomiczny (paradoksalnie z siedzibą za granicą).Krzysztof Hans wrote:Sarmacja bo projekt ma zasięg krajowy.

Betellon tylko informuje, SIA wykonujeJoahim-von-R wrote:Oh wiem. W końcu (chyba) wystrzeleniem zajmuje się mój Sarmacki Instytut Astronomiczny (paradoksalnie z siedzibą za granicą).Krzysztof Hans wrote:Sarmacja bo projekt ma zasięg krajowy.
Może nawet międzynarodowyKrzysztof Hans wrote:Sarmacja bo projekt ma zasięg krajowy.
Nie wysyłamy osób o wątpliwej reputacji. Jeszcze coś by zniszczył.KHS wrote:Chociaż pierwszą osobą, która zasłużyła by wysłać ją w kosmos razem z łazikiem to pewien były książę o inicjałach RF.
Że tak zacytuję sam siebie w odpowiednim momencieAJ Piastowski wrote:Proponowałbym - CZEKAN
Nazwa w sam raz dla łazika, który zużyty, brudny i zakurzony po lądowaniu przemierza bezkres księżycowej pustki w poszukiwaniu formy życia, niekoniecznie inteligentnej. Wraz z przemierzanymi kilometrami następuje jego degeneracja, bezużyteczność, a po pewnym czasie także następuje bezradność, która sprawia, że CZEKAN staje się bezwartościowym gratem, będącym reliktem przeszłości, który chciałby być w jakiś sposób zapamiętany... lecz nikt o nim pamiętać nie chce. Taki smutny los, no ale cóż v-życie.
+ jeden głos, Jastrzębiec wygrywaGuedes de Lima wrote: Jastrzębiec