Nuntius (nie) tak gaudium magnum
- Julian FER
Re: Nuntius (nie) tak gaudium magnum
Dla usprawnienia procesu zbierania statystyk aktywności powstał oddzielny wątek ku zadumie Baridajek i Baridajczyków, którzy zechcą się nad tym zastanowić. Będę starał się go zaktualizować by przedstawiał szerszy obraz aktywności i jej wzrostów i spadków.
(-) Julian diuk Fer at Atera
kpt. rez. KSZ
kpt. rez. KSZ
Julian FER wrote:[...] powstał oddzielny wątek ku zadumie Baridajek i Baridajczyków [...]
O ile zebranie statystyk w jedno miejsce jest czynnością godną pochwały, tak zachęta do zadumy wzbudza pewien niepokój. Chodzi o patrzenie na liczby z wypiekami na twarzy? Nie zatracajcie się w poczuciu wielkości — to tylko wartości matematyczne. Zaduma powinna mieć miejsce wtedy, gdy aktywność będzie prezentowała się nie tylko w kategorii ilości, ale również jakości. Chyba że jest to zaduma nad marnością lub niedoskonałością, wtedy to zrozumiałe.
Może warto wprowadzić jakiś wyróżnik, którym oznaczano by (liczono) wypowiedzi o ponadprzeciętnym przekazie?
Byłoby to dość kontrowersyjne, ale jakże ciekawsze od tych nijakich statystyk.

(—) Siergiusz frustrat Asketil
były Kanclerz, Prefekt Generalny, Hrabia
obecnie szachista
obecnie szachista
- Julian FER
Sierg wrote:Może warto wprowadzić jakiś wyróżnik, którym oznaczano by (liczono) wypowiedzi o ponadprzeciętnym przekazie? Byłoby to dość kontrowersyjne, ale jakże ciekawsze od tych nijakich statystyk.
Każdy potraktuje ten zasób po swojemu, a ja nie chciałem wyrażać tam swojej subiektywnej oceny. Każda opinia jest ważna, a czasem jak widać i pożyteczna. Jeśli chodzi o przekaz lub też kontrowersyjne wypowiedzi to pomysł całkiem ciekawy. Chciałem poniżej zamieszczać zestawienia miesięczne, więc być może przy każdym miesięcznym zestawieniu uda mi się znaleźć jakąś ciekawą wypowiedź.
kpt. rez. KSZ
kpt. rez. KSZ
Wyróżnianie dobrych wypowiedzi mogłoby skutkować podwyższeniem poziomu debaty publicznej. Nie proponuję, jak można byłoby to zrobić, ale podrzucam ten pomysł do rozważenia. W historii Baridasu wyróżnialiśmy aktywność na wiele różnych sposobów. Jestem przekonany, że warto doceniać nie tylko inicjatywy, ale także odważne, merytoryczne głosy w dyskusji. Polityka wysokich standardów to coś, co w mikronacjach naprawdę by się przydało.
(—) Siergiusz frustrat Asketil
obecnie szachista
obecnie szachista
- Julian FER
Jak widać listopad to miesiąc słabej aktywności. Nie wiem, czy nie najsłabszej w historii (tu chciałbym się mylić). Dwa punkty to prawie tyle co nic.

kpt. rez. KSZ
kpt. rez. KSZ
- Guedes de Lima
- Gadu-Gadu: 6400192
Z czego to wynika? Trzymam kciuki za wzrost aktywności.
GUEDES DE LIMA h. SZACHOWNICA
Ojciec Założyciel - Dumny Sclavińczyk
Właściciel Unicorn Media Corporation

"Rzeczpospolita Sclavinii i Trizondalu to był najbardziej nieodpowiedzialny projekt w historii mikroświata". - Piotr von Thorn-Cetnarovich, Prezydent Rzeczpospolitej Sclavińskiej.

"Rzeczpospolita Sclavinii i Trizondalu to był najbardziej nieodpowiedzialny projekt w historii mikroświata". - Piotr von Thorn-Cetnarovich, Prezydent Rzeczpospolitej Sclavińskiej.
-
Doczekałeś się, drogi De Limo.
Oto jestem, haha.
Oto jestem, haha.
(-) Kamil Warior
Kapral Królewskiej Gwardii Baridasu,
Starszy szeregowy KSZ,
Dyrektor ds. Eksploracji i użytku kosmosu w MaHi ASTRO
Kapral Królewskiej Gwardii Baridasu,
Starszy szeregowy KSZ,
Dyrektor ds. Eksploracji i użytku kosmosu w MaHi ASTRO
- Guedes de Lima
- Gadu-Gadu: 6400192
Nawet nie pytam kim jesteś. 

GUEDES DE LIMA h. SZACHOWNICA

- Julian FER
No i w końcu drgnęło. mam nadzieję, że za tym małym tąpnięciem dalej przynajmniej nie będzie gorzej niż wczorajsze 10 punktów.

PS:
To wyjątek w Rodzie at Atera, bo Kamil został przy poprzednim nazwisku

PS:
Guedes de Lima wrote:Nawet nie pytam kim jesteś.
To wyjątek w Rodzie at Atera, bo Kamil został przy poprzednim nazwisku

kpt. rez. KSZ
kpt. rez. KSZ
- Eradl
- Gadu-Gadu: 0
Idzie ku lepszemu
rozbujamy ten okręt! A jak!

por. Eradl Adrien Marcus Pius hr. da Firenza, wygnieciony muzyk, mag chaosu.
"A Gdy z ziemi chmielowej zebrano plony, prorok piąty rzucił szyszką chmielową w ocean, by sytych nakarmić a głodnych potępić." WK P1-7

"A Gdy z ziemi chmielowej zebrano plony, prorok piąty rzucił szyszką chmielową w ocean, by sytych nakarmić a głodnych potępić." WK P1-7