W swej zuchwałości postanowiłem ponownie zasugerować kilka poprawek na sarmackiej stronie. Część powtarza się z poprzedniego rozpoczętego przeze mnie wątku, w nieco zaktualizowanej wersji. Wylistowane według mojej oceny tego co ważniejsze, a tego co bardziej kosmetyczne.
1. Nagłówki Forum i Prasy jako linki do ich podstron
Było na starym UI, znikło z obecnego, wydaje się przydatne.
2. Szukarka do menu głównego (w formie lupki)
Osobiście używam prawie za każdym razem, gdy wchodzę na KS, pewnie nie jestem jedyny.
3. Ukrywanie wszystkich powiadomień tak jak Sarmatnice lub przynajmniej zmniejszanie
Powiadomienia są przydatne, ale jednak sporo zapychają, czego przykład mieliśmy w ostatni weekend (powiadomienie o nowym GUI, wybory do Sejmu, elekcja baridajska).
4. Ćwirek
Nadal będę się upierał przy kopiowaniu żywcem mechanizmu z Twittera, tj. przycisk wysyłania pojawia się dopiero po postawieniu kursora w polu tekstowym.
Sam przycisk wysłania można też nieco okroić, np. przez obcięcie ikonki i skrócenie tekstu z "Opublikuj" do "Wyślij" (albo nawet "Ślij" czy "Ćwir") albo pozostawienie samej ikonki w stylu papierowego samolotu i kwoty w libertach, bez tekstu.
5. Ujednolicenie wyglądu nagłówków
Kosmetyka. Samorządy i Aplikacje odbiegają stylistycznie od pozostałych.
6. Przyspieszenie rotacji GAP lub dodanie przycisku (strzałki) "skip"
Wlecze się, a pojawiają się chronologicznie, więc trzeba trochę czekać, zanim zobaczy się nowe (osobiście olewam czekanie i klikam na link do GAP).
7. Zrównanie paska GAP wysokością do przycisku Discord
8. Zmniejszenie obszaru z linkami/herbami samorządów na mobilu
Bardziej widzimisię. Wydaje mi się, że zajmuje zbyt dużo miejsca. Zresztą na desktopie herby też mogłyby być mniejsze.
9. Dodanie przycisku "skip" w nagłówkach sekcji
Z myślą o mobilu, żeby "przeskakiwać całe sekcje" i ograniczyć scrollowanie na dół strony do kilku pstryków w ekran telefonu. Jednak to mało istotne, ale może ktoś uzna za przydatne. Może wyglądać tak: