Grodzisk, 25 grudnia 2013 roku
Oskarżyciel prywatny:
Akademik Tradycja Wileńska
Paszport: AF181
zam. Genosse-Wanda-Stadt
Sąd Koronny Księstwa Sarmacji
AKT OSKARŻENIA
oskarżyciela prywatnego
oskarżyciela prywatnego
Na podstawie Art. 4. Ust. 1. Ustawy Sejmu nr 145 o Sądzie Koronnym (Dz. P. poz. 4976) oskarżam Matwieja Skarbnikowa (paszport: A1217, zam. Grodzisk) o to, że: pomawiał mnie o takie właściwości, które mogą mnie poniżyć w oczach opinii publicznej, tj. o czyn określony w art. 43. ust. 1. pkt. 3. k. s., oraz, że: publiczne mnie znieważył, tj. o czyn określony w art. 43. ust. 1. pkt. 4. k. s. i wnoszę o ukaranie oskarżonego karą trzech miesięcy więzienia.
UZASADNIENIE
Oskarżony 24 grudnia 2013 roku w komentarzu, do którego linkuję w materiale dowodowym, nazwał mnie pośrednio lewackim marginesem, co mnie osobiście obraża, gdyż samo już to określenie jest pejoratywne, a z kontekstu wypowiedzi wynika, że jest ono użyte z premedytacją i świadomie, celem ubliżenia Wandejczykom, więc i mi także, co w moim przekonaniu w pełni wypełnia znamiona czynu z art. 43. ust. 1. pkt. 4. k. s.
Dodatkowo oskarżony twierdzi, znowu pośrednio pisząc o ogóle Wandejczyków, jakobym miał grzebać w śmiechach i żywić się padliną, więc nazywa mnie padlinożercą, zatem przydaje mi takie właściwości, jakie poniżają mnie w oczach opinii publicznej. Czyni się ze mnie bowiem bezdusznego potwora, żywiącego się padłymi organizmami. Jest to niedopuszczalna potwarz i w mojej ocenie, sformułowanie to w pełni wypełnia znamiona czynu z art. 43. ust. 1. pkt. 3. k. s.
Materiał dowodowy przesyłam Wysokiemu Sądowi w załączeniu.
Załączniki:
1. http://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/5953/#49816
Dodatkowo oskarżony twierdzi, znowu pośrednio pisząc o ogóle Wandejczyków, jakobym miał grzebać w śmiechach i żywić się padliną, więc nazywa mnie padlinożercą, zatem przydaje mi takie właściwości, jakie poniżają mnie w oczach opinii publicznej. Czyni się ze mnie bowiem bezdusznego potwora, żywiącego się padłymi organizmami. Jest to niedopuszczalna potwarz i w mojej ocenie, sformułowanie to w pełni wypełnia znamiona czynu z art. 43. ust. 1. pkt. 3. k. s.
Materiał dowodowy przesyłam Wysokiemu Sądowi w załączeniu.
(-) Akademik Tradycja Wileńska
Załączniki:
1. http://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/5953/#49816