Wezwanie do wydania kanału irc
- Piotr_II_Grzegorz
Wezwanie do wydania kanału irc
Wzywam Markusa Arpeda do wydania w terminie siedmiu dni od dnia publikacji niniejszego posta wszelkich uprawnień do kanału irc naszego Królestwa albo wyrażenia stanowiska w sprawie. Wydanie powinno nastąpić poprzez przekazanie stosownych uprawnień i danych Jego Królewskiej Mości T.I.H.
Uzasadnienie
Zapadł wyrok, z treści uzasadnienia którego wynika, iż irc baridasu stanowi miejsce publiczne w rozumieniu prawa KS. Po wyroku skontaktowałem się drogą wiadomości prywatnej z ex-wicekrólem. Zobowiązał się on zając stanowisko w sprawie, czego nie uczynił. Próbowałem drogi prywatnej, bez nagłośnienia sprawy publicznie, ale mimo zapowiedzi działania, do tej pory Markus nie zajął stanowiska w sprawie.
Skoro nie ma możliwości załatwienia sprawy koleżeńsko - pozostaje droga urzędowa.
Uzasadnienie
Zapadł wyrok, z treści uzasadnienia którego wynika, iż irc baridasu stanowi miejsce publiczne w rozumieniu prawa KS. Po wyroku skontaktowałem się drogą wiadomości prywatnej z ex-wicekrólem. Zobowiązał się on zając stanowisko w sprawie, czego nie uczynił. Próbowałem drogi prywatnej, bez nagłośnienia sprawy publicznie, ale mimo zapowiedzi działania, do tej pory Markus nie zajął stanowiska w sprawie.
Skoro nie ma możliwości załatwienia sprawy koleżeńsko - pozostaje droga urzędowa.
- Piotr_II_Grzegorz
Re: Wezwanie do wydania kanału irc
Dodam, że zagadywałem w tej sprawie ze 3 razy i czekałem sporo, uwzględniając przydomek PT Markusa, no ale ile można?
A chciałem załatwić to polubownie. Nawet mu dać jakiś urząd baridajski który sankcjonowałby ownerstwo grupy. Bo mnie temat ten ani ziębi ani parzy. Ale zlewany być nie lubię.
A chciałem załatwić to polubownie. Nawet mu dać jakiś urząd baridajski który sankcjonowałby ownerstwo grupy. Bo mnie temat ten ani ziębi ani parzy. Ale zlewany być nie lubię.
- Piotr_II_Grzegorz
Przedłużam siedmiodniowy termin wezwania do końca lutego 2017 roku
Uzasadnienie
O sprawie poinformowałem kanclerza Sarmacji, który skontaktował się z Markusem Arpedem. Z ustalonych faktów wynika, że przyczyny zaniechań leżą poza sfera wirtualną. Jako wyraz dobrej woli i zrozumienia - przedłużam termin na ponadmiesięczny. Będę jeszcze o sprawie przypominał pod koniec lutego.
Ale od razu oświadczam, że gdyby i w przyszłości był brak jakiejkolwiek reakcji w dalszym ciągu - to jest to z mojej strony ostatni przejaw ugodowego zakończenia sprawy. Dalsze jakiekolwiek powody nie będą dla Baridasu istnieć. Uznamy je za bezprawne pozbawianie nam terytorium i będziemy wnosili stosowne zawiadomienia do prefektury, domagali się banicji oraz odebrania wszelkich godności w Księstwie, bez żadnej już polityki probacyjnej.
I tak wznoszę się na wyżyny tolerancji niby Janusz Żenada, który rozkazał nie rozstrzeliwać dzieci do lat dwunastu i ciężarnych kobiet podczas egzekucji populacji monarchofaszystowskiej.
Uzasadnienie
O sprawie poinformowałem kanclerza Sarmacji, który skontaktował się z Markusem Arpedem. Z ustalonych faktów wynika, że przyczyny zaniechań leżą poza sfera wirtualną. Jako wyraz dobrej woli i zrozumienia - przedłużam termin na ponadmiesięczny. Będę jeszcze o sprawie przypominał pod koniec lutego.
Ale od razu oświadczam, że gdyby i w przyszłości był brak jakiejkolwiek reakcji w dalszym ciągu - to jest to z mojej strony ostatni przejaw ugodowego zakończenia sprawy. Dalsze jakiekolwiek powody nie będą dla Baridasu istnieć. Uznamy je za bezprawne pozbawianie nam terytorium i będziemy wnosili stosowne zawiadomienia do prefektury, domagali się banicji oraz odebrania wszelkich godności w Księstwie, bez żadnej już polityki probacyjnej.
I tak wznoszę się na wyżyny tolerancji niby Janusz Żenada, który rozkazał nie rozstrzeliwać dzieci do lat dwunastu i ciężarnych kobiet podczas egzekucji populacji monarchofaszystowskiej.
WKW,
Czy temat przekazania kanału irc został zamknięty?
Czy temat przekazania kanału irc został zamknięty?
Mikołaj Torped
diuk, markiz, renegat
diuk, markiz, renegat
- Piotr_II_Grzegorz
Nie został. Termin minął. Złożę wniosek do tk lub prefektury. Zapraszam na priv, jeżeli byłby wkw zainteresowany rolą pełnomocnika.
Wchodząc w dniu dzisiejszym na IRCa, na kanal #baridas spotkało mnie nie małe zaskoczenie. Otóż na kanal ten nie można wejść, gdyż ktoś nałożył nań hasło. Sądzę WKE, że jednak bez sprawy w TK się niestety nie obejdzie.
[img]http://img.sarmacja.org/thumbs/normal/KPwMuWHz.png[/img] | (-)Yennefer v-hr. Heach |
Zobaczymy, spróbujemy jeszcze porozmawiać. Najwyżej skontaktujemy się z administratorem :] w ostateczności zmienimy serwer
w każdym razie, gówniarstwo nam niestraszne.

Mikołaj Torped
diuk, markiz, renegat
diuk, markiz, renegat
- Cudzoziemiec 1
Był moment, że obecna RM rozważała zmianę operatora dla wszystkich kanałów IRC w KS. I od razu założenie ich na Księcia by nie było problemów w przyszłości.
Własny kanał i obsługę botów na identycznej zasadzie jak dziś oferuje: http://pirc.pl
Własny kanał i obsługę botów na identycznej zasadzie jak dziś oferuje: http://pirc.pl
Drugie upomnienie - proszę nie spamować. Czyim jesteście klonem towarzyszu?
Mikołaj Torped
diuk, markiz, renegat
diuk, markiz, renegat