Peter West wrote:Jedno cieszy mnie bardzo że ja i Chadecja w Sarmacji jesteśmy do dzisiaj a Pan Vanderlei Bouboulina-à-la-Triste nie jest już nawet obywatelem Sarmacji...
Szanowny Panie West. Otóż jest tylko jedna Chadecja, a mianowicie
Chadecja Stronnictwo Konserwatywno-Radykalne (Konrad). Pana ugrupowanie to są ni mniej ni więcej tylko popłuczyny ideowe tego wszystkiego, o co obiecywał Pan walczyć, a co porzucił Pan czym prędzej, gdy tylko rozległ brzęk sakwy ze srebrnikami rzuconymi Panu pod nogi przez wrogie Sarmacji, wiadome, zagraniczne środowiska.
Panie West, ja naprawdę nie będę wchodził z Panem w polemikę, bo prawda jest aż nadto jaskrawa i razi w oczy każdego, kto nie jest ślepcem, ale sam Pan najlepiej wie, że pod chadeckim płaszczykiem serwuje nam Pan nijaką, wyzutą z wartości papkę i robi Pan to bez mrugnięcia okiem ani najmniejszego tiku na Pana wydętych podłymi frazesami ustach.
Pan jest ordynarnie bezwstydny Panie West i naprawdę najlepsze co w obecnej sytuacji można dla Pana zrobić to prosić Wandę, Durnia Kaliskiego, Mancalagę i wszystkich świeckich by zesłali na Pana wstyd. Może wtedy się Pan opamięta.