Szanowni Sclavińczycy!
Na wstępie chcę powiedzieć, że biję się w pierś. Przegapiłem czas zarządzenia wyborów Konsula Sclavinii. Moja kadencja rozpoczęła się 26 stycznia 2017 roku, a co za tym idzie, zgodnie z Konstytucją zakończy się 26 kwietnia 2017 roku. Wybory powinienem zarządzić 12 kwietnia 2017 roku. Pech chciał, że w ferworze świąt, pracy w życiu realnym i zajęć na kanwie Trybunału Koronnego i Sclavińskiego Urzędu Architektury najzwyczajniej w świecie zapomniałem. Ale niniejszym się poprawiam!
Na podstawie art. 9 ust. 1 i 3, w związku z art. 10 ust. 2 pkt 1 Konstytucji Konsulatu Sclavinii zarządzam wybory Konsula Sclavinii. Informuję, że bierne i czynne prawo wyborcze przysługuje wszystkim obywatelom sclavińskim.
Składanie kandydatur odbędzie się w tym temacie. Kandydatury należy składać osobiście, najpóźniej do 23 kwietnia 2017 roku, włącznie. Kandydatury zgłoszone po terminie, lub kandydatury osób nie posiadających obywatelstwa, lub osób, które obywatelstwo utracą do czasu końca biegu terminu będą nieważne.
(-) Roland Heach-Romański,
Prefekt Sclavinii