Wielka Księga Dzieł Sarmackich
Re: Wielka Księga Dzieł Sarmackich
Spójność? Co rozumiesz przez spójność - jeden gatunek/rodzaj tekstu? jedna tematyka?
[right][img]http://img.sarmacja.org/thumbs/normal/X0U1o9Wb.png[/img][/right] | (—) Vladimir ik Lihtenštán [size=85]rex sepulcrorum, palatyn Lichtensteinu, baronet Królestwa Nowej Teutonii, arcysenator Złotego Grodu i Teutonii, diuk Abvienolheimu i hrabia Tselebormu,[/size] |
Jakość. Samorządy mogą wrzucać teksty wartościowe dla prowincji, jednak niekoniecznie najwyższych lotów.
(—) Siergiusz frustrat Asketil
były Kanclerz, Prefekt Generalny, Hrabia
obecnie szachista
obecnie szachista
- Cudzoziemiec 1
Zdecydowanie nie samorządy. To musi być komisja złożona z osób, które w realu zajmują się literaturą, prozą, poezją, publicystyką. I spośród nich wybrać właściwą komisję kwalifikującą teksty do tego dzieła.
Wydaje mi się, że jak czytam powyższe, to z tej wielkiej księgi jakiś bardziej skoroszyt wyjść może.
(—) Jaśnie Wielmożny Roland Heach-Romański herbu Złotogryf
z nadania Jego Książęcej i Królewskiej Mości markiz Thuringen

z nadania Jego Książęcej i Królewskiej Mości markiz Thuringen

Można wziąć np. AnMki i je przebrać plus dołożyć klasykę, np. za wandejską NBN.
Sierota Baridaska Po Zdrowym Rozsądku Mająca Zatwardzenie
Popieram, na pewno się dorzucę! Nie powiem, taka księga wyglądałaby kozacko. Leszek nam ładnie kiedyś pokazał jak nasze teksty można ładnie wydać.
Bardziej mniej tylko zastanawia wartość takiej książki dla osób spoza Sarmacji, ciężko mi to sobie wyobrazić na razie, ale wierzę, że można coś mądrego tu wymyślić!
Bardziej mniej tylko zastanawia wartość takiej książki dla osób spoza Sarmacji, ciężko mi to sobie wyobrazić na razie, ale wierzę, że można coś mądrego tu wymyślić!

Zbyszko Gustolúpulo
Bardziej mniej tylko zastanawia wartość takiej książki dla osób spoza Sarmacji
Z czasem sytuacja się rozjaśni. Jeżeli dokonamy wyboru w miarę sensownych tekstów, będzie ona zwyczajną, profesjonalną publikacją.
Na chwilę obecną dodam jeszcze, że nic się nie dzieje, ponieważ staram się skontaktować z pewną ważną personą. Niezależnie od tego, czy zechce z nami współpracować, ruszymy w następnym tygodniu.
(—) Siergiusz frustrat Asketil
obecnie szachista
obecnie szachista
Chętnie dołączę się oferując datek - nie wiem, czy bardzo wielki zdaniem innych, lecz dam. (Moja obecność jest dostrzegalna gołym okiem, ponieważ sercuję cały temat.) Ale gdzie można go złożyć, ofiarować?
(—) Arcadio Norbert dal Deliart-Wissener, były Arcyksiążę Dalerii, baronet i blisko siedemnasty żebrak Księstwa Sarmacji, bez obywatelstwa nadal choć trochę przywiązany do Baridasu i monarchofaszyzmu

Arcadio Deliart wrote:Ale gdzie można go złożyć, ofiarować?
Sprawa póki co jest w powijakach, jednakże cieszy taka postawa. Zapewne, gdy od słów przejdziemy do czynów - będzie można poznać szczegóły.
-
- Gadu-Gadu: 0
Czy projekt będzie kontynuowany?
Czy zarchiwizować go dla historii?
Czy zarchiwizować go dla historii?

Członek Grodziskowej Fundacji Praw Człowieka,
Książę Słowacji,