Grimknur wrote:Odnośnie tworzenia mapy, to jeśli ją już stworzymy, to wtedy lekko się ograniczymy z dalszą działalnością, bo nie będzie miejsca dla innych, a co jeśli ktoś będzie miał fajny pomysł?
chyba grimknuru jesteś kolejną ofiarą niezrozumienia moich krzywych idei;d
ta mapka nie ma nikogo ograniczać. to ma być mapka historyczna, a konkretnie ilustracyjno-poglądowa, pokazująca możliwie wszystkie narracje/prowincje, jakie były na naszych ziemiach. to będzie integralna część muzeum, które będę tworzył. a muzeum powstaje z mojej tęsknoty za sarmacją, która pełna była treści, stron, w której można było się zanurzyć i zgubić. chcę, by taka właśnie była starosarmacja. by wciągała.
a to, co my tutaj robimy, to zupełnie inna para kaloszy. będę chciał, byśmy czerpali z tej mapki, byśmy pamiętali korzystali z dorobku naszych poprzedników. ale to ma być żyzny nawóz, a nie ograniczenie.
Mi osobiście bardzo się podoba mapa w Sclavinii (chyba dobrze to napisałem), heksagony to ogólnie bardzo fajny figurek jest, dający duże możliwości. A co jest wyjątkowo fajne w heksagonkach? Możliwość tworzenia i prostota edycji.
heksagonki i tak nas czekają w miastach, jak dołączymy do SEG.
jak kto chce się bawić w heksagonki na terenie prowincji - zapraszam ^^
a i zwykła mapę współczesną administracyjną prowincji też mogę przygotować:)
Nie mogę się doczekać map jakie przedstawi nam nasz JO Namiestnik!
ale to jeszcze chwila, nim się tym zajmę, ok?:)