36/2016
Re: 36/2016
Oj widać, ale Panie Kapitanie trzeba szeregowego na trochę zamknąć w koszarach aby spędził z naszymi żołnierzami czas to może troche wyluzuje.
Irmina de Ruth y Thorn. Markiza Róży Wiatrów i diuczessa-małżonka Kamiennego Brzegu
herbu Złote Lilie i Piękne Życie
Podpułkownik pilot KSP
Plotkara

herbu Złote Lilie i Piękne Życie
Podpułkownik pilot KSP
Plotkara

Błąd!
Żołnierz — zwłaszcza na służbie dyżurnej — nie ma być wyluzowany, tylko zawsze zwarty i gotowy!
Żołnierz — zwłaszcza na służbie dyżurnej — nie ma być wyluzowany, tylko zawsze zwarty i gotowy!
Widzę, że szeregowi się denerwują, nawet Ci doświadczeni. W końcu to pierwsze takie Święto KSZ w historii więc nie ma co się dziwić ,ze szeregowi szukają zaczepki z oficerami w końcu pokazują, że zależy im na doskonałym przebiegu uroczystości i że nikt nie jest idealny.
David kaw. de Hoenhaim
Panie Generale!
W dniu jutrzejszym święto. Polecam Pomocnikowi dopilnować porządku podczas uroczystości i deleguję go do Komendanta Żandarmerii Wojskowej tak aby służba dyżurna mogła właściwie zareagować w nieprzewidzianych okolicznościach.
(-) kpt. Laurencjusz MaHi at Atera
Oficer Dyżurny
W dniu jutrzejszym święto. Polecam Pomocnikowi dopilnować porządku podczas uroczystości i deleguję go do Komendanta Żandarmerii Wojskowej tak aby służba dyżurna mogła właściwie zareagować w nieprzewidzianych okolicznościach.
Oficer Dyżurny
Panie kapitanie,
rozkaz otrzymałem i zrozumiałem. Niezwłocznie udam się do Komendanta ŻW w celu zabezpieczenia przebiegu uroczystości.
rozkaz otrzymałem i zrozumiałem. Niezwłocznie udam się do Komendanta ŻW w celu zabezpieczenia przebiegu uroczystości.
- Paulus Buddus
- Gadu-Gadu: 0
Salut!
No właśnie trzeba wprowadzić trochę system bezpieczeństwa... sprawdzić kosze na śmieci, niebezpieczne miejsca i podejrzane paczki...
No właśnie trzeba wprowadzić trochę system bezpieczeństwa... sprawdzić kosze na śmieci, niebezpieczne miejsca i podejrzane paczki...

Paulus Buddus h. Szczerbiec z historycznego rodu Elijczyków
Hrabia Urodzaju
- Jezuita
Major Książęcych Sił Zbrojnych
Funkcje pełnione dawniej
- Hetman_Gotfryd
- Gadu-Gadu: 0
Z informacji od dowódcy ŻW, wiem że specjaliści z żandarmerii. Już od tygodnia intensywnie ćwiczą i sprawdzają teren przy trasie przemarszu i trybuny honorowej. Ale pomysł z łącznikiem na lini SD- ŻW jest jak najbardziej na czasie 

Gotfryd Slavik de Ruth
HETMAN WIELKI KSZ
h.Czarna Lilia
Palatyn Ruhnhoff
Naturegráfa ik Brandiš Mooa
Diuk Kamiennego Brzegu
Rektor Teutońskiego Instytutu Historii

HETMAN WIELKI KSZ
h.Czarna Lilia
Palatyn Ruhnhoff
Naturegráfa ik Brandiš Mooa
Diuk Kamiennego Brzegu
Rektor Teutońskiego Instytutu Historii

Panie Generale!
Skoro tak szybko pojawił się kolejny skład na służbie to niniejszym melduję zdanie służby. Melduję, że pomocnik przywitał jednego nowego mieszkańca oraz że przygotowano jednostki do święta KSZ.
Oficer Dyżurny
Skoro tak szybko pojawił się kolejny skład na służbie to niniejszym melduję zdanie służby. Melduję, że pomocnik przywitał jednego nowego mieszkańca oraz że przygotowano jednostki do święta KSZ.
Oficer Dyżurny