Wespucci wszedł do dyżurki zrezygnowanym krokiem.
-Hoenhaim, macie zrobić mi moją Yerba Mate która smakuje jak gó... o dzień dobry pani major. Jak mija dzień.
Wespucci popatrzał się w stronę szeregowego.
-Hoenhaim, zróbcie Yerbe pani major, uprzedzam smakuje jak gó...
Henryk poszedł do szafki i wyciągnął ciasteczka.
-A co do tego kto za to zapłaci, to państwo!
37/2016
Re: 37/2016
Starszy marynarzu Wespucci,
Jam nie major tylko podpułkownik więc proszę o stosowny tytuł wojskowy. Na szczęście Wam wybaczam, ale jeszcze raz coś takiego i będziecie czyścić samoloty.
Jam nie major tylko podpułkownik więc proszę o stosowny tytuł wojskowy. Na szczęście Wam wybaczam, ale jeszcze raz coś takiego i będziecie czyścić samoloty.
Irmina de Ruth y Thorn. Markiza Róży Wiatrów i diuczessa-małżonka Kamiennego Brzegu
herbu Złote Lilie i Piękne Życie
Podpułkownik pilot KSP
Plotkara

Podpułkownik pilot KSP
Plotkara

Pani podpułkownik jak zwykle cięta. Strach na kawę zaprosić.
Szeregowy,
Cięta to ja jestem, że niektórzy żołnierzy zapominają poczytać kto jaki stopień dostał, ale na kawę zawsze można
a po drugie miałam ciężki patrol i to może dlatego.
Cięta to ja jestem, że niektórzy żołnierzy zapominają poczytać kto jaki stopień dostał, ale na kawę zawsze można

Irmina de Ruth y Thorn. Markiza Róży Wiatrów i diuczessa-małżonka Kamiennego Brzegu
Podpułkownik pilot KSP
Plotkara

Podpułkownik pilot KSP
Plotkara

Irmi wrote:Szeregowy,
Cięta to ja jestem, że niektórzy żołnierzy zapominają poczytać kto jaki stopień dostał, ale na kawę zawsze możnaa po drugie miałam ciężki patrol i to może dlatego.
Aż tak źle było? W raporcie nic takiego pani pułkownik nie napisała. Czyżby zatajanie faktów? Proszę powiedzieć o co chodzi, w przeciwnym wypadku jak Żandarmeria się dowie może już nie być tak miło.
David kaw. de Hoenhaim
Pani podpółkownik, jak coś to ja mogę czyścić statki, i gdzie moja Yerba!
/-/ bosman Henryk Wespucci
Starszy szeregowy
Po pierwsze lot był ciężki bo zmęczenie dopadło a poza tym przez tego drona. Musiałam sprawdzić czy na radarach nie ma innych niezidentyfikowanych obiektów. A po trzecie radar nam się coś psuje. Eh
Starszy marynarzu
Yerba zaparzona i stoi obok ekspresu
Po pierwsze lot był ciężki bo zmęczenie dopadło a poza tym przez tego drona. Musiałam sprawdzić czy na radarach nie ma innych niezidentyfikowanych obiektów. A po trzecie radar nam się coś psuje. Eh
Starszy marynarzu
Yerba zaparzona i stoi obok ekspresu
Podpułkownik pilot KSP
Plotkara

Podpułkownik pilot KSP
Plotkara

Do oficerów zwracamy się pani pułkownik nie podpułkownik. Jak wy przeszliście egzamin unitarny!? Proszę go sobie powtórzyć, tak być nie może! Yerba na odchudzonko co? Aha i byłbym wdzięczny za nieterroryzowanie języka polskiego.
David kaw. de Hoenhaim
Do kogoś tak, ale w mówieniu o kimś w trzeciej osobie już niekoniecznie.
Dobrze, postaram się nie kaleczyć języka polskiego, a co do egzaminu... czy ja go zdawałem
.
Ale jak bardzo chcecie mogę nie kaleczyć całej Sarmacji moją obecnością. Żandarmeria zaraz mnie pewno zatrzyma...
Ale Yerba najlepsza!

Ale jak bardzo chcecie mogę nie kaleczyć całej Sarmacji moją obecnością. Żandarmeria zaraz mnie pewno zatrzyma...
Ale Yerba najlepsza!
/-/ bosman Henryk Wespucci