Przysięgi wojskowe
Re: Przysięgi wojskowe
Ja, żołnierz Książęcych Sił Zbrojnych, przysięgam służyć wiernie Księciu i Koronie, bronić niepodległości Księstwa Sarmacji i jego granic. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza sarmackiego, sztandaru wojskowego bronić. Za sprawę mojej Ojczyzny w potrzebie krwi własnej ani życia nie szczędzić.
Starszy Marynarz w Książęcej Marynarce Wojennej
(-)Thies von Alschner
Ja, żołnierz Książęcych Sił Zbrojnych, przysięgam służyć wiernie Księciu i Koronie, bronić niepodległości Księstwa Sarmacji i jego granic. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza sarmackiego, sztandaru wojskowego bronić. Za sprawę mojej Ojczyzny w potrzebie krwi własnej ani życia nie szczędzić!
(—)Julia bnt. von Levengothon
Marszałek Dworu, Dyplomata w służbie czynnej
Marszałek Dworu, Dyplomata w służbie czynnej
Ja, żołnierz Książęcych Sił Zbrojnych, przysięgam służyć wiernie Księciu i Koronie, bronić niepodległości Księstwa Sarmacji i jego granic. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza sarmackiego, sztandaru wojskowego bronić. Za sprawę mojej Ojczyzny w potrzebie krwi własnej ani życia nie szczędzić.
Igor Żdanow
- Hochenhauser
- Gadu-Gadu: 0
Na słowie harcerza polegaj jak na Zawiszy
Vladimir von Hochenhaüser
gość zagraniczny
gość zagraniczny
/-/ kpt. dr inż. net. Ryszard mar. Paczenko
Wielki Mistrz Zakonu Dionizosa
Menda, spambot i niediuk.
- Hayes Henry
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Hohenzollern
- Gadu-Gadu: 5403509
- Tlen: pipipioter@tlen.pl
„Ja, żołnierz Książęcych Sił Zbrojnych, przysięgam służyć wiernie Księciu i Koronie, bronić niepodległości Księstwa Sarmacji i jego granic. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza sarmackiego, sztandaru wojskowego bronić. Za sprawę mojej Ojczyzny w potrzebie krwi własnej ani życia nie szczędzić”.
(-)Fryderyk bnt von Hohenzollern.
(-)Fryderyk bnt von Hohenzollern.

„Ja, żołnierz Książęcych Sił Zbrojnych, przysięgam służyć wiernie Księciu i Koronie, bronić niepodległości Księstwa Sarmacji i jego granic. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza sarmackiego, sztandaru wojskowego bronić. Za sprawę mojej Ojczyzny w potrzebie krwi własnej ani życia nie szczędzić”.
(-) marynarz Lanigiria de Sagre

<ja to ta w tym białym >^^
(-) marynarz Lanigiria de Sagre
<ja to ta w tym białym >^^
(-)Lanigiria von Graudenzbaronessa Diamentowej Laguny. Dumna Teutonka

WIĘZIEŃ POLITYCZNY

szeregowy Lania,
W imieniu Książęcych Sił Zbrojnych cieszymy sie, że wstąpiłaś do wojska.
z żołnierskim pozdrowieniem
kprl. Irmina Iwanowicz-Arped-Chojnacka
W imieniu Książęcych Sił Zbrojnych cieszymy sie, że wstąpiłaś do wojska.
z żołnierskim pozdrowieniem
kprl. Irmina Iwanowicz-Arped-Chojnacka
Irmina de Ruth y Thorn. Markiza Róży Wiatrów i diuczessa-małżonka Kamiennego Brzegu
herbu Złote Lilie i Piękne Życie
Podpułkownik pilot KSP
Plotkara

herbu Złote Lilie i Piękne Życie
Podpułkownik pilot KSP
Plotkara

irminka wrote:szeregowy Lania,
Chyba raczeczj "marynarz"...
A do koleżanki marynarza - a gdzie wyciągnięta łapka?

/-/ kpt. dr inż. net. Ryszard mar. Paczenko