Jeżeli jesteś młodym obywatelem, który zarejestrował się u nas dzięki jednemu z Sarmatów, albo jeżeli sam jesteś tym obywatelem który sprowadził do nas nowego mieszkańca (czyli jesteś tzw. Pionierem), możesz złożyć — razem z osobą którą sprowadziłeś/która Cię sprowadziła — wniosek o przyznanie specjalnej dotacji.
Zgodnie z art. 2 Ustawy o promocji płodności, Pionier uzyskuje 25 tysięcy libertów, a osoba która została przez niego sprowadzona — 10 tysięcy libertów. W późniejszym terminie oboje uzyskujecie pieniądze raz jeszcze, w podwójnej wysokości!
Oto, jak otrzymać pieniądze z wniosku:
Zgodnie z art. 2 Ustawy o promocji płodności, Pionier uzyskuje 25 tysięcy libertów, a osoba która została przez niego sprowadzona — 10 tysięcy libertów. W późniejszym terminie oboje uzyskujecie pieniądze raz jeszcze, w podwójnej wysokości!
Oto, jak otrzymać pieniądze z wniosku:
- W ciągiu 14 dni od uzyskania obywatelstwa przez nowego obywatela, Pionier składa wniosek w niniejszym dziale. Składa się go pisząc nowy wątek. Wzór wniosku:Ja, (imię, nazwisko) Nr paszportu (ID konta) składam wniosek o wypłatę 25 tysięcy libertów z tytułu sprowadzenia do Sarmacji nowego obywatela, (imię, nazwisko i nr paszportu mieszkańca, którego sprowadziłeś), wobec czego wnioskuję o wypłatę z tego tytułu 25 tysięcy libertów.
Jestem ponadto świadomy konsekwencji za składanie fałszywego oświadczenia przed organami władzy publicznej. - Nowy obywatel, którego sprowadziłeś, musi potwierdzić wniosek — odpisując w wątku, składając niniejsze oświadczenie:Ja, (imię, nazwisko) Nr paszportu (ID konta) potwierdzam, że zarejestrowałem się w Sarmacji dzięki działaniom (imię, nazwisko i nr paszportu Twojego Pioniera), wobec czego wnioskuję o wypłatę z tego tytułu 10 tysięcy libertów,
Jestem ponadto świadomy konsekwencji za składanie fałszywego oświadczenia przed organami władzy publicznej. - Wniosek można złożyć tylko raz na parę. Jeżeli jesteś Pionierem, możesz sprowadzić dowolną liczbę nowych obywateli (chwała Ci za to!). Nowy obywatel może mieć jednak tylko jednego pioniera.
- Jeżeli jednak nowy obywatel wytrwa z naszym obywatelstwem nieprzerwane, pełne 3 miesiące, a także nie został w tym czasie skazany prawomocnym wyrokiem sądowym, możecie złożyć wniosek raz jeszcze i uzyskać dwa razy tyle pieniędzy! Termin wynosi 14 dni od chwili upłynięcia okresu 3 miesięcy od nadania obywatelstwa.
Procedura jest identyczna, z tym, że zmienia się nieco treść oświadczenia.
Dla Pioniera:Ja, (imię, nazwisko), Nr paszportu (ID konta) oświadczam, że obywatel którego sprowadziłem (imię, nazwisko i paszport tego obywatela), posiada obywatelstwo sarmackie od 3 miesięcy i nie został w tym czasie prawomocny skazany przez sąd, wobec czego wnioskuję o wypłatę z tego tytułu 50 tysięcy libertów.
Jestem ponadto świadomy konsekwencji za składanie fałszywego oświadczenia przed organami władzy publicznej.
dla nowego obywatela:Ja, (imię, nazwisko), Nr paszportu (ID konta) oświadczam, że w wyniku działań (imię, nazwisko, nr paszportu Twojego Pioniera) uzyskałem obywatelstwo sarmackie oraz w tym czasie, w okresie ostatnich 3 miesięcy nie utraciłem go oraz nie zostałem prawomocnie skazany przez sąd, wobec czego wnioskuję o wypłatę z tego tytułu 20 tysięcy libertów.
Jestem ponadto świadomy konsekwencji za składanie fałszywego oświadczenia przed organami władzy publicznej.