Wszystkie informacje są w tym samym wątku, ale dla wygody Waszej Książęcej Mości:
1.
- Rewizja statutu (chodzi mi głównie o wyeliminowanie fikcji jaką jest wymóg apolityczności i niezależności od federacji członkowskich, ale może również likwidacja Rady Rewizyjnej i inne uproszczenia).
- Wsparcie MUP w organizacji V-mundialu. Tutaj deklaruje swoją osobistą pomoc przy pisaniu relacji z v-mundialowych kolejek.
- Przegadanie kwestii boostu dla najsłabszych drużyn (głownie dla ewentualnych nowych członków).
2. Kontrkandydatem jest obecny prezydent MUP, Eddard Noqtern:
1. Aktywizacja "Micronational Football" - obiecuję, że pojawi się przynajmniej jeden artykuł na miesiąc. Optymalnie jeden na tydzień/dwa tygodnie.
2. Z powrotem rankingi - prowadzenie rankingu najaktywniejszych lig, najlepszych drużyn: powrót konkursu na Drużynę Miesiąca.
3. "Ambasady" MUP - punkty informacyjne pojawią się na forach przynależących federacji - dzięki nim sprawniej będziemy informować o ważnych wydarzeniach, czy sprawniej poszukiwać "zaginionych" Delegatów.
4. Dokonanie wyboru organizatorów kolejnego V-mundialu, pomoc w przygotowaniach i planowaniu.
5. Wypełnianie celów statutowych.
6. Utrzymanie na stanowisku Wiceprezydenta tow. Michała Michaelusa.
Jego program jest obszerniejszy, ale wątpię, że poradzi sobie z natłokiem tych wszystkich obowiązków, biorąc jeszcze pod uwagę jego aktywność w Hasellandzie. Zmartwiło mnie również, że zakończenie etapu zgłaszania kandydatur ogłosił 4 dni po terminie.
Co do Timana Demollariego, to wiem, że jest on skoncentrowany na aktywności w dziedzinie sportowej i dzięki temu jestem bardziej pewny tego, że podoła zadaniu.